Welkom bij Prestige Glass Tinting

Heeft u al eens overwogen om uw autoruiten te laten tinten of blinderen? Dan bent u bij Prestige Glass Tinting aan het juiste adres. U bent altijd welkom voor vrijblijvend advies. Tinten heeft namelijk veel voordelen.

Graag verwelkomen we u in onze compleet nieuwe werkplaats. Door onze centrale ligging op het ‘Bavaria’ industrieterrein in Lieshout zijn we voor iedereen in de regio Laarbeek, Helmond, Gemert en Eindhoven snel te bereiken.

Waarom tinten? Wat zijn de voordelen?

N

Exclusieve uitstraling

Een auto met getint glas heeft een elegante en exclusieve uitstraling. Uw auto komt er heel anders uit te zien met getint glas.

N

Energiebesparend

Autoglas beschermt het interieur en heeft van zichzelf al een isolerende werking. Hoe donkerder het glas hoe meer het interieur wordt beschermd tegen UV-straling en warmte. Door het aanbrengen van een glasfolie wordt het interieur van uw auto nog beter geisoleerd. Hierdoor komt er in de zomer minder warmte binnen waardoor de airconditioning minder hard hoeft te werken.

N

Warmtewerend

De glasfolie, ook wel windowfilm genoemd, bevat metaaldeeltjes. Dezen zorgen ervoor dat warmte wordt opgevangen en weerkaatst. Op warme dagen blijft het dus koeler in de auto. Ideaal dus ook als uw auto niet is voorzien van een airco.

N

Inbraakwerend

Donker getinten ramen beperken de inkijk in uw auto tot een minimum. Tassen en andere waardevolle spullen blijven zo uit het zicht van inbrekers.

N

Veiligheid

Bij inbraak of bij een aanrijding kan glas breken en/of versplinteren. De folie houdt in een dergelijke situatie het glas grotendeels bij elkaar. Hierdoor verspreidt het zich dus minder snel door de auto.

N

Privacy

Prestige Glass Tinting werkt met de donkerste windowfilm met keurmerkcertificaat. Deze folie is relatief donker en is toegestaan voor de voorste portierruiten en voorruit. Bij de achterruiten gelden geen regels. Dezen mogen dus donkerder getint worden. U zult daardoor meer privacy hebben.

Tintkeuze

Graag helpen we u bij de keuze van de glastint op uw auto of boot. Het is daarom altijd mogelijk om vrijblijvend langs te komen voor meer informatie of advies. U kunt dan de verschillende folies zien waar we mee werken.

Verschillende tinten
U heeft bij ons altijd de keuze uit 5 verschillende tinten. Ook is het mogelijk om te tinten met een bepaalde kleur. Deze folie wordt op speciaal verzoek besteld. Graag helpen we u met de juiste keuze. Elke auto heeft namelijk een andere uitstraling en lichtinval. Daarnaast heeft elke automobilist andere wensen.

Tint simulator
De tintsimulator geeft u een beeld hoe de verschillende tinten er uit komen te zien op uw auto. Klik hier om naar de Tint Simulator te gaan.

Wetten en regels
Er zijn regels m.b.t. het tinten van uw auto. Deze gelden voor de 2 voorste portierruiten en de voorruit. Dezen mogen getint worden met een minimale lichtdoorlaat van 55%. Prestige Glass Tinting werkt uitsluitend met A-merk kwaliteitsfolie met keurmerkcertificaat. Dit is overigens de donkerste ‘legale’ folie die verkrijgbaar is in Nederland.

Werkwijze

Glas kan op verschillende manieren getint of geblindeerd worden. De meest toegepaste methode is met glasfolie, ook wel windowfilm genoemd. Wij maken uitsluitend gebruik van topkwaliteit windowfilms van Sungard©. Op speciaal verzoek worden portierruiten bij ons gedemonteerd. Echter is dit bij ons niet noodzakelijk om een perfecte afwerking te garanderen. Op onderstaande foto’s ziet u beide manieren.

  1. Schoonmaken

Eerst worden alle ramen schoongemaakt met een schraapmes. Dit verwijdert hardnekkig vuil. Daarna wordt met stofvrij papier en een Surface Cleaner alles ontvet.

  1. Op maat maken

Daarna is het zaak om alles op maat te maken. De folie wordt aan de buitenkant van het glas gelegd waarna het op maat wordt gesneden. Dan wordt de windowfilm d.m.v. hitte vervormd zodat het de bolling van het glas aanneemt.

  1. Montage

Bij de montage maken we het glas nat met een zogenaamde Ultra Bond oplossing. De folie is voorzien van een beschermlaag die stof tegenhoudt. Deze wordt nu verwijderd waarna de folie op het natte glas wordt gelegd. Het is dan nog mogelijk om de folie t.o.v. het glas te bewegen. Uiteindelijk duwen we met een speciale tool de oplossing tussen glas en folie uit waardoor het blijft hechten. De ramen zijn nu getint. Tot slot laten we alles drogen in onze verwarmde ruimte.

  1. Aflevering

Auto’s waarbij we de voorste portierruiten en voorruit tinten, worden door ons geleverd met een keurmerkcertificaat. Hiermee kunt u te allen tijde aantonen dat uw glastint binnen de wettelijk bepaalde norm valt van 55% lichtdoorlaat.